Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine.

Udruženje Lan iz Bihaća uspješno realiziralo aktivnosti u Sedmici nogometa

Udruženje Lan iz Bihaća nastavilo je sa obilježavanjem Sedmice nogometa kroz provođenje svog projekta „Football Happy Hour“. Projekt je finansiran od strane Fare mreže.

Nove aktivnosti koje su realizirane kroz projekt su debata i radionica ne temu diskriminacije u Mješovitoj srednjoj školi iz Bihaća. Učenici su vrlo ozbiljno shvatili temu i osudili svaki oblik diskriminacije, kako u nogometu, tako i u svakodnevnom životu. Zaključci sa radionice i debate su da je nogomet sport za sve, da su rasizam, homofobija i svi ostali oblici diskriminacije potpuno neprihvatljivi, te da upravo nogomet i ostali sportovi trebaju okupljati ljude a ne ih razdvajati.

U Univerzalnoj školi sporta „Una“ iz Bihaća, održan je trening za djevojčice i dječake. Mališani su imali priliku naučiti osnove nogometa, lijepo se zabaviti i odigrati nogometnu utakmicu.

Svi zajedno su pokazali da diskriminaciji nema mjesta u nogometu i da se toleranciji i poštivanju različitosti uči od najranijeg djetinjstva.

Ovim putem zahvaljujemo se Univerzalnoj školi sporta “Una” iz Bihaća, trenerici Ameli Balić i treneru Dini Baliću na pomoći pri realizaciji aktivnosti.