Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine.

Kreativna radionica „Čarolija“ i podjela jakni za djecu u pokretu u Privremenom prihvatnom centru Sedra

Udruženje „Lan“ iz Bihaća, uz finansijsku podršku Fondacije Schuler Helfen Leben realizira projekt „Pustite me da budem dijete“. Glavni cilj projekta je poboljšanje kvaliteta života djece i mladih u gradu Bihaću i djece u privremenim prihvatnim centrima  Sedra i Borići.

U decembru su podijeljenje jakne i zimske kape za djevojčice i dječake koji borave u Privremenom prihvatnom centru Sedra.

Nakon podjele jakni, volonteri Udruženja Lan, realizirali su prvu kreativnu radionicu za djecu pod nazivom „Čarolija“. Radionica je bila vrlo zanimljiva, djeca su pokazala izuzetnu maštovitost i kreativnost. Uz muziku, pjesmu i smijeh, pripremljene su čestitke i novogodišnji ukrasi, kojim su ukrasili prostor u kojem borave.