Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine.

Treća radionica o medijskoj i informacijskoj pismenosti

Dana 7. 9.2021. godine, u sklopu projekta “Medijska pismenost za osobe sa invaliditetom/hendikepom”, u Bužimu je održana treća radionica o medijskoj i informacijskoj pismenosti.

Radionicu je organiziralo Udruženje distrofičara Bužim kao partnerska organizacija zajedno sa Udruženjem LAN iz Bihaća koje je nosilac ovog projekta.

Tema treće radionice je bila: “Asistivna tehnologija za kvalitetniji i aktivniji život osoba sa invaliditetom”, a učesnici radionice su bili članovi Udruženja distrofičara Bužim i druge osobe sa invaliditetom sa područja općine Bužim. Cilj ove aktivnosti je poboljšati građansko učešće osoba sa invaliditetom kroz razvoj medijske pismenosti. Želimo omogućiti osobama s invaliditetom sticanje novih znanja i vještina iz područja medijske pismenosti, kako bismo ih osnažili za još značajniji doprinos i učešće u zajednici, promoviranje rasta i razvoja udruženja na polju socijalne inkluzije.

Projekt „Medijska pismenost za osobe s invaliditetom/hendikepom“ realiziramo kao dio regionalnog projekta SNAŽNI – Mediji bez mržnje i dezinformacija, koji se realizira u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj, uz financijsku podršku Evropske unije.