Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine.

Na Balkans “Copain du Monde” učestvovala i djeca iz Bihaća

Ovog ljeta u Austriji u dvorcu Mariazell im Wienerwald u blizini Beča održani su susreti djece iz raznih dijelova svijeta.

Udruženje Lan prihvatilo je poziv Secours Populaire Francais za učešće i odabralo četvoro djece koja su prisustvovala susretima djece u Balkans “Copain du Monde”.

Ovakvo druženje djece iz različitih država je veliki doživljaj za svu djecu koja učestvuju u aktivnostima koje je za njih organizirala organizacija Secours Populaire Francais. Uz prekrasno osmišljene mnogobrojne aktivnosti i učešće u radionicama, djeca su imala priliku posjetiti i upoznati Beč i atrakcije grada.

Naša djeca su u najboljem svjetlu predstavila Bosnu i Hercegovinu, Bihać, našu kulturu, tradiciju i kulinarstvo naše zemlje.

Cilj ovakvih kampova je potaknuti susrete i razmjenu djece iz različitih zemalja, ali i oživjeti solidarnost i međusobnu pomoć.

Do nekog slijedećeg susreta, želimo se zahvaliti organizaciji Secours Populaire Francais na pozivu i prilici da naša djeca budu dio Balkans “Copain du Monde”.

Također zahvaljujemo i gradonačelniku Grada Bihaća Elvedinu Sediću na podršci provođenja ovog značajnog projekta.

Secours Populaire Francais je francuska neprofitna organizacija osnovana 1945. godine posvećena borbi protiv siromaštva i diskriminacije u javnom životu.