Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine.

Podjela ekoloških igračaka dječijim vrtićima Filii i Pinokio

Nabavili smo i podijelili komplete ekoloških didaktičkih igračaka za dječije vrtiće Filii i Pinokio koji učestvuju u našem projektu EkoNamBihać.

Riječ je o razvojno primjerenim didaktičkim sredstvima koje imaju sve potrebne certifikate. Uz ekološku prihvatljivost i poticanje razvojnih potencijala djece, igračke su rodno neutralne te direktno doprinose promoviranju rodne jednakosti i ravnopravnosti djevojčica i dječaka.

Nabavka i podjela igračaka realizirana je u okviru projekta EkoNamBihać koji provodi Udruženje Lan.

Projekt se provodi u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekt sufinansira Grad Bihać.