Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine.

Osmomartovske aktivnosti Udruženja Lan sa djecom u pokretu

Udruženje Lan iz Bihaća se priključilo višegodišnjoj tradiciji Mreže za izgradnju mira i povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, organiziralo likovnu radionicu i izradu prigodnih čestitki sa djecom u pokretu u Privremenim prihvatnim centrima za smještaj migranata Sedra i Borići.

U sklopu redovnog rada u Kutcima za djecu, članovi Udruženja Lan su sa djecom od 5 do 17 godina izrađivali čestitke i održali likovnu radionicu. Nakon završene dvodnevne radionice, djeca su svoje slike i čestitke poklonila svojim mamama, sestrama, učiteljicama i svim ostalim ženama sa kojima se susreću.

Zadovoljstvo na licima dragih žena bilo je veliko, jer lijepo je sve najljepše želje od srca pretočiti u ručno rađenu čestitku.

Udruženje Lan je aktivnost provelo u okviru Projekta “Podrška djeci i porodicama migranata i izbjeglica“, koji podržava Save the Children.