Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine. Ovu web stranicu finansijski podržava Evropska Unija u sklopu projekta "Medijska pismenost osoba s invaliditetom/hendikepom". Njen sadržaj je isključiva odgovornost Udruženja LAN i ne odražava nužno stavove Evropske Unije.

Uvodna radionica o rodnim praksama u obrazovanju u Unsko-sanskom kantonu

OSCE BiH podržala je projekat u okviru koga će se razmatrati pitanja roda na putu od zakona preko kurikuluma i udžbenika do nastavne prakse.

Današnja uvodna radionica o rodnim praksama u obrazovanju u Unsko-sanskom kantonu okupila je brojne učesnike kao što su predstavnici kantonalnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Pedagoškog zavoda, Komisije za ravnopravnost spolova Vlade USK, profesore i pedagoge škola i fakulteta USK, predstavnike predškolskih ustanova, kao i NVO “LAN” Bihać.