Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine. Ovu web stranicu finansijski podržava Evropska Unija u sklopu projekta "Medijska pismenost osoba s invaliditetom/hendikepom". Njen sadržaj je isključiva odgovornost Udruženja LAN i ne odražava nužno stavove Evropske Unije.

Sastanak projektnih partnera projekta Medijska pismenost za osobe s invaliditetom/hendikepom

Dana 17. septembra 2021. godine u Bihaću je održan konsultativni sastanak Udruženja LAN iz Bihaća i Udruženja distrofičara iz Bužima, partnera u realizaciji projekta „Medijska pismenost za osobe s invaliditetom/hendikepom“ sa  Sanjom  Đurić, koordinatoricom za podgrantove Fondacije za razvoj medija i civilnog društva “Mediacentar” iz Sarajeva. Fondacija

„Mediacentar“ je nacionalni koordinator regionalnog projekta SNAŽNI – Mediji bez mržnje i dezinformacija (Resilience – Civil Society for Media Free of Hate and Disinformation), čiji je cilj promocija medijske i informacijske pismenosti u malim gradovima i ruralnim područjima na Zapadnom Balkanu, u okviru kojeg se realizira i naš projekt. Projekt finansijski podržava Evropska unija.

Na sastanku smo sumirali dosadašnje aktivnosti na projektu i dobili  stručnu podršku koordinatorice, koja nam je ponudila i dodatnu podršku u realizaciji narednih projektnih aktivnosti. Sastanak je protekao u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi.