Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine. Ovu web stranicu finansijski podržava Evropska Unija u sklopu projekta "Medijska pismenost osoba s invaliditetom/hendikepom". Njen sadržaj je isključiva odgovornost Udruženja LAN i ne odražava nužno stavove Evropske Unije.

Udruženje Lan sa djecom u pokretu poslalo poruke mira u svijet

Udruženje Lan iz Bihaća uključilo se u aktivnosti Mreže za izgradnju mira i obilježilo je Međunarodni dan mira sa djecom u pokretu iz Privremenog prihvatnog centra Borići iz Bihaća u okviru projekta Podrška djeci i porodicama migranata i izbjeglica, koji podržava Save the Children i Unicef.

Djeca su zajedno sa osobljem Udruženja Lan kroz radionicu, igru i druženje obilježila Međunarodni dan mira. Pripremili su poruke na temu mira, napisali ih, ukrasili i na samom kraju podijelili osoblju i korisnicima PPC Borići. Golubovi mira sa porukama, napravljeni od papira također su ukrasili privremeni dom djece u pokretu.

Napravljen je i znak mira od lišća kojim su djeca pozvala sve u centru da slave mir i daju doprinos da mir ovlada svijetom.

Zajedno smo poslali poruku „Neka mir prevlada na Zemlji, bar jedan dan mira i nenasilja”, što je ujedno i univerzalna poruka 21. septembra, Međunarodnog dana mira. Upravo ovom porukom, djeca su poslala molbu na očuvanje mira kao jednog od osnovnih prava svakog čovjeka.

Za kraj aktivnosti snimljena je i video poruka u svijet, kojom promoviraju mir za sve ljude. Video poruka može se pogledati na Facebooku i Instagramu Udruženja Lan.