Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine. Ovu web stranicu finansijski podržava Evropska Unija u sklopu projekta "Medijska pismenost osoba s invaliditetom/hendikepom". Njen sadržaj je isključiva odgovornost Udruženja LAN i ne odražava nužno stavove Evropske Unije.

Ekološka radionica za učenike Osnovne škole “Harmani II”

U petak, 29. 10. 2021. godine u JU OŠ “Harmani II”, područna škola “Sokolac” održana je druga od četiri planirane ekološke radionice za učenike.

Djeca su učestvovala u zanimljivim interaktivnim igrama i kvizovima. Učila su o recikliranju, sadila cvijet razreda, razgovarala o načinima zaštite planete Zemlje i donijela svoja Eko-pravila za koja su obećala da će ih se pridržavati.

Za održavanje radionica suglasnost je dalo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a. Projekt finansijski podržava Eko Život d.o.o. Tuzla.