Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine. Ovu web stranicu finansijski podržava Evropska Unija u sklopu projekta "Medijska pismenost osoba s invaliditetom/hendikepom". Njen sadržaj je isključiva odgovornost Udruženja LAN i ne odražava nužno stavove Evropske Unije.

Radionica za mlade u okviru projekta “Medijska pismenost osoba s invaliditetom/hendikepom”

U subotu, 20. 11. 2021. godine u Bužimu održana je prva radionica za mlade u okviru projekta “Medijska pismenost osoba s invaliditetom/hendikepom” koji se realizira u okviru projekta SNAŽNI – Mediji bez mržnje i dezinformacija koji se realizira u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji I Turskoj, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Fondacija Media Centar iz Sarajeva je nacionalni koordinator ovog regionalnog projekta za Bosnu i Hercegovinu.Tema prve radionice bila je Medijska i informacijska pismenost u 21. stoljeću – razvoj kritičkog mišljenja.