Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine.

Radionice sa djecom u pokretu u okviru projekta”Pustite me da budem dijete”

U periodu od 1. decembra 2020. do 31. maja 2021. godine Udruženje „Lan“ iz Bihaća, uz finansijsku podršku Fondacije Schuler Helfen Leben realizira projekt „Pustite me da budem dijete“. Glavni cilj projekta je poboljšanje kvaliteta života djece i mladih u gradu Bihaću i djece u privremenim prihvatnim centrima  Sedra i Borići.

U mjesecu januaru i februaru održane su tri edukativne radionice s djecom u pokretu u Privremenim prihvatnim centrima za smještaj migranata Sedra i Borići. Teme radionica bile su zdravlje, higijena i higijenske navike, te sportske radionice. Na radionicama su učestvovala djeca od 5 do 17 godina i sve radionice bile su prilagođene uzrastu djece.