Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine. Ovu web stranicu finansijski podržava Evropska Unija u sklopu projekta "Medijska pismenost osoba s invaliditetom/hendikepom". Njen sadržaj je isključiva odgovornost Udruženja LAN i ne odražava nužno stavove Evropske Unije.

Ekološke radionice Udruženja Lan za učenike osnovnih škola

U petak, 22. 10. 2021. godine u JU OŠ “Gornje Prekounje – Ripač” održana je prva od četiri planirane ekološke radionice za učenike i učenice četvrtog i petog razreda. Za održavanje radionica suglasnost je dalo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a.

Na vrlo zanimljivoj interaktivnoj radionici djeca su pokazala interes za temu i sa velikim zanimanjim učestvovala u svim aktivnostima.

Projekt finansijski podržava Eko Život d.o.o. Tuzla.