Udruženje „LAN“ je nevladina, neprofitna, nestranačka, građanska organizacija koja svoju djelatnost obavlja na načelima nepristrasnosti, nezavisnosti, humanosti i dobrovoljnosti, i koja će se kroz svoj rad i aktivnosti zalagati za demokratski razvoj bosanskohercegovačkog društva, toleranciju, suživot i poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda svih građana Bosne i Hercegovine. Ovu web stranicu finansijski podržava Evropska Unija u sklopu projekta "Medijska pismenost osoba s invaliditetom/hendikepom"

Prva radionica u okviru projekta “Medijska pismenost za osobe s invaliditetom/hendikepom”

U Bužimu u mjesecu junu održana je prva radionica o medijskoj i informacijskoj pismenosti u okviru projekta “Medijska pismenost za osobe sa invaliditetom/hendikepom”.

Radionicu je organiziralo Udruženje distrofičara Bužim kao partnerska organizacija zajedno sa Udruženjem LAN iz Bihaća. Tema prve radionice je bila “Razvoj i unapređenje medijske i informacijske pismenosti i kritičkog razmišljanja” a učesnici radionice su bili članovi Udruženja distrofičara Bužim i druge osobe s invaliditetom s područja općine Bužim.

Cilj ove aktivnosti je poboljšati građansko učešće osoba sa invaliditetom kroz razvoj medijske pismenosti. Želimo omogućiti osobama s invaliditetom sticanje novih znanja i vještina iz područja medijske pismenosti, kako bismo ih osnažili za još značajniji doprinos i učešće u zajednici, promoviranje rasta i razvoja udruženja na polju socijalne inkluzije.

Projekt „Medijska pismenost za osobe s invaliditetom/hendikepom“ realiziramo kao dio regionalnog projekta SNAŽNI – Mediji bez mržnje i dezinformacija, koji se realizira u Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj, uz podršku Evropske unije. Koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu je Fondacija za razvoj medija i civilnog društva je Mediacentar iz Sarajeva.